5 valkuilen bij het maken van een nieuwsbrief

Nieuwsbrieven… het lijkt wel alsof we er de laatste tijd mee worden doodgegooid. Bestelde je ooit een artikel bij een webshop, dan is de kans groot dat je ‘per ongeluk’ jezelf ook aanmeldde voor de nieuwsbrief. Deze constante stroom aan nieuwsbrieven doet ons steeds vaker klikken op de uitschrijflink – als je hem überhaupt al kan vinden. Het versturen van een goede nieuwsbrief blijft dus een uitdaging. Je wil abonnees verrassen met relevante en actuele content, de nieuwsbrief moet GDRP-proof zijn en vooral, je wil zo weinig mogelijk uitschrijvingen!

We zetten 5 valkuilen op een rij die jou in de weg zitten bij het maken van een aantrekkelijke nieuwsbrief.

Dit mailprogramma is perfect want het is gratis

We houden allemaal van een koopje, maar laat je niet verleiden door gratis software. Kijk vooral naar de mogelijkheden van de software. Kan jij hier je ei in kwijt? Kan het alles wat jij in je hoofd hebt? Houd er ook rekening mee dat gratis software alleen gratis is zolang je onder een bepaald aantal abonnees zit. Groeit je mailbestand, dan is de kans groot dat je moet betalen om gebruik te maken van de software. Soms is het beter om ergens in te investeren dan er later achter te komen dat je weer opnieuw kunt beginnen.

2. We sturen iedereen dezelfde nieuwsbrief

Niets zo vervelend als een inbox vol irrelevante en oninteressante content. Je schreef je ooit in omdat je interesse had in trektochten door Nepal en je ontvangt alleen tips voor leuke uitjes in eigen land. Gemiste kans…Weten voor wie je schrijft en weten wat je lezers interessant vinden is cruciaal voor een succesvolle e-mailcampagne. Verplaats je daarom in de doelgroep en onderzoek wat hen aanspreekt. Bekijk welke trends en ontwikkelingen trending zijn in jouw doelgroep en pas je nieuwsbrief hierop aan. Ga ook kijken naar eerder verzonden nieuwsbrieven: welke items werden goed gelezen en welke scoorden minder goed. Meten is weten!